Dagens revolutionär: Zhou Enlai

Zhou Enlai, denna kinesiska revolutionära hjälte som påbörjade sin karriär som student som aldrig studerade i Kina till att gå vidare till Frankrike, där han hamnade i ett program där man studerade halva tiden och jobbade i fabrik halva tiden. Det visade sig dock att man inte fick betalt för att jobba vilket gjorde Zhou arg.

Det var här den redan röda Zhou blev mera aktivt röd och till sammans med sina chommies (kommunist och homies - nytt ord!) bland annat startade upp ett parti (som sedan blev en del av det större kinesiska kommunistiska partiet), ordnade ett par strejker i några av världens största städer, undvek att bli dödad av en amerikansk bomb och tog senare hand om nästan alla diplomatiska kontakter med utlandet.

Och han var typ premiärminister (heter så klart inte det i Kina men big woop) i världens största land. Men det är inte det viktiga här.
Det viktiga är hans skägg, vilket kan vara det mest gloriösa, galna, helt sinnesjuka skägg jag någonsin sett.
När revolutionärsmodet kommer tillbaka?

När revolutionen kommer!

image1image2

Från fjantig skolpojke till förbannad revolutionär med järnhård blick och den där speciella kung-fu mästare möter uteliggare möter fidel castro, de parar sig och får detta kärleksbarn-stil som bara en hjälte av stora mått kan klara av.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0